Pyszna i bogata zupa grochowa z wędzonym mięsem uzyskuje się nie tylko na kuchence, ale także w powolnej kuchence. Przygotowanie jest jeszcze łatwiejsze, ponieważ nie musisz kontrolować procesu. Dla odmiany proponuję dodać więcej przypraw.
Składniki
- groszek - 150 g
- wędzone - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- majeranek - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- sól morska - 1 CZ. l.
- papryka - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 CZ. l.
- kminek - 0.5 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć groszek przez noc. Włóż do miski multicookera, zalej wodą i ustaw program zupy na 90 minut.
Po godzinie dodaj posiekane wędzone mięso, ziemniaki, marchewkę i cebulę.
5 minut przed końcem gotowania dodaj wszystkie przyprawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy