Istnieje zaskakująco wiele odmian pasztetu. Przekąska jest przygotowywana z wątroby, mięsa, warzyw i grzybów. Dziś chciałbym bardziej szczegółowo omówić pasztet z mięsa królika. Wykwintną przekąskę można podać na świątecznym stole lub przygotować w ten sposób.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój królika, obrane ziemniaki i cebulę.
Włóż wszystko do głębokiego garnka, dodaj liść laurowy, wodę i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Wyjmij mięso na talerz, lekko ostudź i oddziel od kości.
Umieść gotowane warzywa i mięso królika w misce blendera. Zmiel na gładką konsystencję.
Dodaj sól, zmielony pieprz i jeszcze raz wymieszaj. Jeśli pasztet jest gęsty, dodaj trochę pozostałego bulionu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy