Ta przekąska jest popularna nie tylko wśród koneserów kuchni francuskiej. Julienne z kurczakiem i grzybami w doniczkach są często zamawiane w restauracjach, podawane na świątecznym stole i tak po prostu. Przepis na cudowne danie jest bardzo prosty i powiem ci to teraz.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety, grzyby i obraną cebulę.
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty.
Dodaj grzyby i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Dodaj filet z kurczaka, sól i mielony pieprz. Smaż wszystko razem przez 10 minut, często mieszając.
Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko.
Dodaj półfabrykat do patelni, mieszaj i gotuj przez 3-5 minut.
Rozłóż w porcjach i obficie posyp serem.
Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.