Gotowanie piersi z kurczaka, aby mięso było soczyste i delikatne, jest dość trudne. Ciasto pomaga chronić mięso przed wysychaniem, najważniejsze jest to, że kawałki kurczaka nie są zbyt duże. Możesz podawać to danie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 art.
- skrobia - 2 art.
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Olej roślinny (do smażenia) – według potrzeb
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z piersi kurczaka w cienkie plasterki na włóknach.
Przenieś puste miejsca do dużej miski.
Podziel jajka na białka i żółtka. Dodaj sól, pieprz, przyprawy i 3 żółtka do mięsa, dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 15-20 minut.
Tuż przed smażeniem dodaj skrobię i ponownie wymieszaj.
3 białka ubij mikserem do stabilnych szczytów.
Zanurz każdy kawałek mięsa w ubitym białku i umieść na gorącej patelni z rozgrzanym olejem.
Smaż przez 3-4 minuty z każdej strony, aż pojawi się złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy