Pomidory i feta pieczone w piekarniku tworzą wspaniały sos do makaronu. Podczas gotowania nie dodawaj soli, ponieważ feta da sosowi tyle soli, ile potrzeba. Ciesz się pysznym makaronem w sosie pomidorowo-serowym.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 300 g
- feta - 100 g
- makaron - 200 g
- czosnek - 3 ząbki
- Olej roślinny - 3 art.
- suszone zioła - 1-2 łyżeczka
- pietruszka - 3-4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
W naczyniu do pieczenia umieść pomidory koktajlowe, obrany i zmiażdżony nożem czosnek, ser feta. Zalej wszystko olejem roślinnym, posyp pikantnymi ziołami. Włóż formę do piekarnika i piecz w 180 stopniach przez 35-40 minut.
Gotuj makaron do miękkości. Kiedy spuszczasz wodę, wlej pół szklanki sosu.
Po upływie czasu wyjmij formę z piekarnika, usuń czosnek.
Widelcem zetrzyj pomidory i fetę.
Dodaj makaron i wodę, w której został ugotowany do powstałego sosu, wszystko dobrze wymieszaj. Posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy