dania główne 08.02.2022

młode ziemniaki w stylu wiejskim

30 min
6 porcji
Młode ziemniaki po wiejsku
0

Sezon na młode ziemniaki? Pamiętaj, aby ugotować go w rustykalny sposób. Przepis jest prosty, danie okazuje się smaczne i satysfakcjonujące. Ponadto nie musisz zadzierać ze skórką. Ziemniaki są w nich pieczone. Spróbuj, a ten przepis stanie się Twoim ulubionym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz młode ziemniaki, dokładnie osusz i włóż do miski.

Młode ziemniaki po wiejsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj olej, sól i wymieszaj. Pozostaw ziemniaki na 10 minut w temperaturze pokojowej.

Młode ziemniaki po wiejsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Podziel czosnek na ząbki, ale nie obieraj.

Młode ziemniaki po wiejsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wyłóż blachę do pieczenia folią i ułóż ziemniaki.

Młode ziemniaki po wiejsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozłóż ząbki czosnku równomiernie i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Czas może się różnić w zależności od wielkości ziemniaków.

Młode ziemniaki po wiejsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Wyłącz piekarnik, rozłóż gałązki tymianku na ziemniakach i pozostaw wszystko razem na 10 minut.

Młode ziemniaki po wiejsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy