dania główne
22.01.2022
gulasz warzywny z kiełbaskami myśliwskimi w doniczkach
1 godz. 40 min.
4 porcje
Kiełbasy myśliwskie nadają gulaszowi warzywnemu przyjemny wędzony smak i aromat. Aby danie nie było zbyt tłuste i ciężkie, radzę go nie smażyć i po prostu piec w ceramicznych garnkach pod pokrywką. Mówię dokładnie, jak!
Składniki
- kiełbasy myśliwskie - 500 g
- kapusta - 500 g
- marchew - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- Grzyby - 200 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kiełbaski w plasterki i lekko opiekaj na suchej patelni, aż się zarumienią.
Posiekaj i zetrzyj kapustę lub weź kiszoną.
Pokrój warzywa losowo.
Jeśli dodasz grzyby, należy je również lekko usmażyć.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj posiekane zioła, czosnek i przyprawy.
Rozłóż przyszły gulasz w garnkach i piecz przez półtorej godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz