Aby takie kanapki z rzodkiewką były jeszcze ciekawsze i smaczniejsze, radzę posypać je nie zwykłą pietruszką lub koperkiem, ale kiełkami i mikrogreenem. Eksperymentuj z różnymi opcjami i wybierz jedną z nich, która Ci się spodoba.
Składniki
- czarny chleb - 3 plasterki
- ser twarogowy - 150 g
- Zieleń - 2 garści
- czosnek - 1 ząbek
- rzodkiewka - 3-6 sztuk
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz ser twarogowy, zmiażdżony czosnek i część posiekanych ziół.
Rozłóż masę serową na chlebie, a na wierzchu ułóż krążki rzodkiewki.
Posyp wszystko zmielonym pieprzem i udekoruj pozostałymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy