Moim ulubionym codziennym śniadaniem jest kanapka z awokado i jajkiem. Jest przygotowywany w ciągu kilku minut, bardzo zdrowy i smaczny, a także wygląda świetnie. Jeśli twoja rodzina uwielbia również jajecznicę rano, koniecznie spróbuj tego podania!
Składniki
- chleb - 1 plasterek
- jaja kurze - 1 rzecz
- awokado - 0.5 kawałki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- czosnek - 1 ząbek
- orzechy (posiekane) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć widelcem awokado, aż będzie gładkie, dodaj sok z cytryny, przyprawy, zmiażdżony czosnek, posiekane orzechy, a następnie wszystko wymieszaj.
Opiekaj chleb na suchej patelni i nałóż na niego masę z awokado.
Usmaż jajka sadzone osobno do konsystencji, którą lubisz. Połóż go na kanapce.
Posyp gotową kanapkę ulubionymi przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz