przekąski 22.01.2022

kanapka z awokado i jajkiem

15 min
1 porcja
Kanapka z awokado i jajkiem
0

Moim ulubionym codziennym śniadaniem jest kanapka z awokado i jajkiem. Jest przygotowywany w ciągu kilku minut, bardzo zdrowy i smaczny, a także wygląda świetnie. Jeśli twoja rodzina uwielbia również jajecznicę rano, koniecznie spróbuj tego podania!

Składniki

  • chleb - 1 plasterek
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • awokado - 0.5 kawałki
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • czosnek - 1 ząbek
  • orzechy (posiekane) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgnieć widelcem awokado, aż będzie gładkie, dodaj sok z cytryny, przyprawy, zmiażdżony czosnek, posiekane orzechy, a następnie wszystko wymieszaj.

Kanapka z awokado i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Opiekaj chleb na suchej patelni i nałóż na niego masę z awokado.

Kanapka z awokado i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Usmaż jajka sadzone osobno do konsystencji, którą lubisz. Połóż go na kanapce.

Kanapka z awokado i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posyp gotową kanapkę ulubionymi przyprawami.

Kanapka z awokado i jajkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz