Klasyczna wersja bułki z czerwoną rybą i zieloną sałatą-sałata jest czymś, czego nie można odmówić na żadnych wakacjach. Takie bułki pita są dobre na co dzień. Zwłaszcza jeśli nie wiesz, co możesz zrobić z łososia, łososia lub pstrąga.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- czerwona ryba - 180 g
- ser śmietankowy - 100 g
- sałata - 40 g
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj ser śmietankowy z pieprzem i innymi przyprawami do smaku.
Ułóż arkusze sałaty na arkuszach pita i posmaruj serem śmietankowym.
Rozłóż paski czerwonej ryby, zwiń ciasne bułki i zawiń je w folię.
Wyślij je na pół godziny do lodówki, a następnie pokrój. Jeśli czas jest krótki, możesz podać natychmiast.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy