Ten sam klasyk, który będzie odpowiedni na każde wakacje. Kto nie lubi kurczaka z grzybami pod serem? Polecam udekorować gotowe tartaletki ziołami i podawać jeszcze gorące. Ale nawet na zimno są całkiem dobre. Na taką ilość nadzienia potrzebujesz 20 tartaletek.
Składniki
- tartaletki - 20 sztuk
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- pieczarki - 250 g
- ser - 60 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 50 ml
- sól - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- Olej roślinny - 30 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, kurczaka i grzyby.
Smaż wszystko razem na oleju roślinnym na złoty kolor – około 7-10 minut.
Sól, pieprz i wlej śmietanę, dokładnie wymieszaj nadzienie i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.
Napełnij tartaletki nadzieniem i ułóż na wierzchu plasterkiem sera.
Wyślij je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy