przekąski 20.06.2023

Chude kanapki z awokado

10 min
6 porcji
Chude kanapki z awokado
0

Apetyczna przekąska może być przygotowana na śniadanie, podawana jako zdrowa przekąska lub jako dodatek do głównego posiłku. Udekoruj chude kanapki ziołami, plasterkami cytryny i ustaw na świątecznym stole.

Składniki

  • awokado - 2 kawałki
  • czosnek - 1 ząbek
  • sok z cytryny - 2 art.
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól - 0,5 łyżeczka
  • pestki dyni - 2 art.
  • chleb - 6 kawałki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę i pokrój.

Chude kanapki z awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umieść kawałki owoców w misce blendera, dodaj obrany czosnek, sok z cytryny, mielony pieprz, sól i 1 łyżkę oleju. Zmiel do uzyskania gładkości.

Chude kanapki z awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Posmaruj patelnię pozostałym olejem, ułóż chleb i lekko zrumień z obu stron.

Chude kanapki z awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Na suchej patelni usmaż nasiona dyni osobno.

Chude kanapki z awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Obficie posmaruj chleb półfabrykatem z awokado, posyp pestkami dyni na wierzchu.

Chude kanapki z awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy