przekąski 22.01.2022

pikantne marchewki po koreańsku

20 min
3 porcje
Pikantne marchewki po koreańsku
0

Marchewki po koreańsku to wspaniała przekąska, którą można podawać na stole zarówno samodzielnie, jak i jako część innych sałatek lub przekąsek. Czerwona mielona papryka doda ostrej ostrości, podczas gdy kilka szczypt czarnego pieprzu sprawi, że marchewki będą po prostu pikantne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i umyj marchewki, a następnie zetrzyj na specjalnej tarce długimi paskami i włóż do miski.

Pikantne marchewki po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj sól, cukier i wszystkie przyprawy. Pamiętaj dokładnie marchewki rękami, aby stały się bardziej miękkie i dały sok.

Pikantne marchewki po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Czosnek obrać i przepuścić przez prasę, dodać do miski.

Pikantne marchewki po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej olej roślinny i ocet stołowy do miski, wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz musisz zaparzyć marchewki. Możesz spróbować po godzinie, ale lepiej włożyć do lodówki na noc.

Pikantne marchewki po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Przed podaniem wymieszaj przekąskę, ponieważ na dnie naczynia zbierze się dużo aromatycznego soku z marchwi z przyprawami.

Pikantne marchewki po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy