Takie bułki z szynką można uczynić bardziej pikantnymi, dodając więcej czosnku lub tak delikatnymi, jak to tylko możliwe, bez dodawania czosnku lub pieprzu. Szynkę należy pokroić w cienkie plasterki lub wygodnie kupić już pokrojony produkt.
Składniki
- jaja kurze - 2-3 kawałki
- ser (solidny) – 70 g
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- czosnek - 1 ząbek
- majonez - 1,5 art.
- szynka - 10 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jaja kurze ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce lub posiekaj w blenderze, dodaj do jajek.
Dodaj sól, pieprz, majonez i posiekany czosnek. Dokładnie wymieszaj.
Na krawędzi kawałka szynki umieść kilka łyżeczek nadzienia. Delikatnie zawiń w rolkę.
Powtarzaj kroki, aż skończy się szynka lub nadzienie. Podawaj gotową przekąskę schłodzoną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy