przekąski 18.07.2023

panierowane smażone bakłażany

20 min
4 porcje
Smażony bakłażan w panierce
0

Bakłażany można smażyć na różne sposoby-w mące, przyprawach, cieście lub po prostu. Ale z jakiegoś powodu są one przygotowywane w panierce. I na próżno, ponieważ okazuje się, że nie jest gorszy niż frytki i inne podobne przekąski! A ze względu na to, że koła są płaskie, możesz obejść się bez frytkownicy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki, sól, pozostaw na 5 minut i spłucz.

Smażony bakłażan w panierce: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ubij jajko. Zanurz każde kółko w mące, jajku i bułce tartej.

Smażony bakłażan w panierce: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Podsmaż bakłażany z obu stron na złoty kolor.

Smażony bakłażan w panierce: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy