przekąski 22.01.2022

kulki z paluszków krabowych z oliwkami

15 min
4 porcje
Kulki z paluszków krabowych z oliwkami
0

Kolejna odmiana popularnych kulek krabowych - teraz z niespodzianką. Uzyskuje się rodzaj Raffaello ze świata przekąsek. Możesz wziąć dowolne oliwki lub oliwki, ale najważniejsze jest to, że bez pestek. Dla wygody podawaj kulki ze szaszłykami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości, oddziel białka i żółtka i zetrzyj je osobno na najmniejszej tarce.

Kulki z paluszków krabowych z oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Na tej samej tarce osobno zetrzyj twardy ser i paluszki krabowe. Patyki lepiej zostawić trochę zamrożone – jest to wygodniejsze.

Kulki z paluszków krabowych z oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wymieszaj paluszki krabowe z białkami, a ser z żółtkami i majonezem.

Kulki z paluszków krabowych z oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozwałkuj kulkę masy serowej i delikatnie utop w niej oliwkę.

Kulki z paluszków krabowych z oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Następnie zwiń kulkę w chipsy z białka kraba i połóż na talerzu.

Kulki z paluszków krabowych z oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Na tej samej zasadzie zrób resztę kulek do końca składników.

Kulki z paluszków krabowych z oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy