Kolejna odmiana popularnych kulek krabowych - teraz z niespodzianką. Uzyskuje się rodzaj Raffaello ze świata przekąsek. Możesz wziąć dowolne oliwki lub oliwki, ale najważniejsze jest to, że bez pestek. Dla wygody podawaj kulki ze szaszłykami.
Składniki
- paluszki krabowe - 75 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ser - 150 g
- oliwki - 20 sztuk
- majonez - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości, oddziel białka i żółtka i zetrzyj je osobno na najmniejszej tarce.
Na tej samej tarce osobno zetrzyj twardy ser i paluszki krabowe. Patyki lepiej zostawić trochę zamrożone – jest to wygodniejsze.
Wymieszaj paluszki krabowe z białkami, a ser z żółtkami i majonezem.
Rozwałkuj kulkę masy serowej i delikatnie utop w niej oliwkę.
Następnie zwiń kulkę w chipsy z białka kraba i połóż na talerzu.
Na tej samej zasadzie zrób resztę kulek do końca składników.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy