Sos sojowy jest idealnym dodatkiem do każdej czerwonej ryby, a łosoś nie jest wyjątkiem. Możesz dodać go samodzielnie lub użyć jako marynaty. To ostatnia opcja, którą proponuję wypróbować tym razem. Co więcej, w krótkim czasie, gdy ryba jest pieczona, sos sojowy na pewno się nie przypali.
Składniki
- łosoś - 700 g
- sos sojowy - 4 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 2 kawałki
- koperek - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój łososia na kawałki i zwiń w przyprawy.
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Dodaj posiekany czosnek, koperek i chili.
Marynuj rybę w tej mieszance przez 20 minut.
Włóż łososia do formy i piecz przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy