dania główne 16.08.2022

kasza perłowa z pieczarkami i serem

1 godz. 0 min.
2 porcje
Kasza perłowa z grzybami i serem
nesavinov, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz wszechstronnego przystawki, która może być samodzielnym, obfitym daniem – wypróbuj ten przepis. Jęczmień z jego osobliwym smakiem jest po prostu niesamowicie połączony z aromatycznymi grzybami i tartym serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć jęczmień przez noc i gotować do miękkości w wodzie przez około pół godziny.

Grubo posiekaj grzyby i usmaż na maśle.

Dodaj jęczmień, dopraw, wlej trochę wody i gotuj wszystko pod przykryciem przez kolejne 10 minut na małym ogniu.

Posyp owsiankę startym serem i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy