dania główne 11.02.2022

placki z boczkiem

30 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z boczkiem
freeskyline, stock.adobe.com
0

Do placków ziemniaczanych można dodawać nie tylko inne warzywa i zioła. Jeśli chcesz przygotować bardziej tłuste i satysfakcjonujące danie, sugeruję dodanie boczku. Jedna porcja-a teraz otrzymano ładunek energii przez co najmniej następne pół dnia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj boczek z cebulą i zrumień na suchej patelni nieprzywierającej.

Zetrzyj obrane ziemniaki, wyciśnij nadmiar wilgoci i dodaj jajko, mąkę i przyprawy.

Dodaj cebulę z boczkiem i wszystko dokładnie wymieszaj.

Smażyć placki ziemniaczane z obu stron na odrobinie oleju.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy