Pomidory sprawiają, że klasyczna zapiekanka z kalafiora jest jeszcze delikatniejsza i bardziej soczysta. A jednocześnie-znacznie jaśniejszy i bardziej apetyczny, ponieważ wyblakły kolor jest być może jedyną wadą kalafiora. Mówię więcej!
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- pomidory - 2 kawałki
- Mozzarella - 120 g
- parmezan - 80 g
- bułka tarta - 2 art.
- śmietana - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory i mozzarellę na talerze i pięknie ułóż wszystko w kokilce z kwiatostanami kapusty.
Wlej śmietanę z przyprawami i posyp wszystko startym parmezanem i grzankami.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 35-40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy