Łosoś w folii i tak jest zaskakująco delikatny, gdy gotuje się go we własnym soku. Pomidory tylko zdobią danie i nadają mu nie tylko smak, ale także jeszcze bardziej apetyczny kolor. Chociaż wydawałoby się, że jest o wiele bardziej apetyczny, jeśli chodzi o łososia. Ale doskonałość nie ma granic!
Składniki
- łosoś - 800 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cytryna - 1 rzecz
- pietruszka - 6 gałązki
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj cebulę i pokrój wiśnie na pół. Pokrój cytrynę w pierścienie.
Połóż cebulę, kilka pierścieni cytrynowych na folii i kawałki łososia na nich.
Posyp wszystko przyprawami i posiekanymi ziołami.
Wokół rozłóż wiśnie i pozostałą cytrynę.
Skrop rybę olejem, zawiń w folię i piecz przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy