Uwielbiasz obfite jedzenie? W takim razie pokochasz gulasz warzywny z wołowiną. Przygotowanie potrawy jest proste i stosunkowo szybkie. Radzę używać polędwicy z grubej lub cienkiej krawędzi-są one najdelikatniejsze i najsmaczniejsze.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na małe kawałki.
Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę, paprykę.
Pomidory zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i posiekać. Pokrój marchewki w cienkie plasterki.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i smaż na szybkim ogniu przez 7-10 minut. Staraj się gotować tak, aby każdy kawałek zarumienił się ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę i smaż na złoty kolor.
Dodaj gorącą wodę, czarne ziarna pieprzu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Dodaj ziemniaki, pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne 15 minut.
Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i wyłącz po 3 minutach.
Podczas serwowania posyp gulasz drobno posiekaną natką pietruszki.