dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny z wołowiną

1 godz. 15 min.
6 porcji
Gulasz warzywny z wołowiną
lenakorzh, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz obfite jedzenie? W takim razie pokochasz gulasz warzywny z wołowiną. Przygotowanie potrawy jest proste i stosunkowo szybkie. Radzę używać polędwicy z grubej lub cienkiej krawędzi-są one najdelikatniejsze i najsmaczniejsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na małe kawałki.

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę, paprykę.

Pomidory zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i posiekać. Pokrój marchewki w cienkie plasterki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i smaż na szybkim ogniu przez 7-10 minut. Staraj się gotować tak, aby każdy kawałek zarumienił się ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę i smaż na złoty kolor.

Dodaj gorącą wodę, czarne ziarna pieprzu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.

Dodaj ziemniaki, pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne 15 minut.

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i wyłącz po 3 minutach.

Podczas serwowania posyp gulasz drobno posiekaną natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy