Czy połączenie kurczaka z grzybami wymaga jakiegoś wprowadzenia i zaleceń? Z pieczarkami można gotować nie tylko filety, ale także delikatne, soczyste udka z kurczaka. A następnie w przepisie powiem Ci, jak to zrobić w piekarniku.
Składniki
- udka z kurczaka - 600 g
- Grzyby - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- śmietana - 150 ml
- ser - 150 g
- sos sojowy - 4 art.
- gałka muszkatołowa - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra, a grzyby w talerze.
Włóż wszystko do formy wraz z udkami z kurczaka.
Wymieszaj śmietanę, sos sojowy i przyprawy i polej składniki.
Posyp wszystko twardym serem i piecz przez 35 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy