dania główne
21.06.2022
zapiekanka ziemniaczana z fasolką szparagową w powolnej kuchence
1 godz. 0 min.
4 porcje
Jeśli potrzebujesz prostego, ale bardzo satysfakcjonującego przystawki – to jest to. A jak inaczej, gdy do tej zapiekanki oprócz ziemniaków idzie również zielona fasola. Dla odmiany powiem Ci, jak ugotować go w powolnej kuchence. Ale możesz użyć piekarnika.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- fasolka szparagowa - 250 g
- ser - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana - 150 ml
- bułka tarta - 2-3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w plasterki. Ubij jajka ze śmietaną i przyprawami i dodaj tam prawie cały starty ser.
Nasmaruj miskę wolnowaru, ułóż warstwę ziemniaków i wlej trochę polewy. Ułóż fasolę, ponownie ziemniaki, nadzienie - i tak dalej do końca.
Posyp zapiekankę bułką tartą i pozostałym serem.
Gotuj w powolnej kuchence przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy