dania główne 21.06.2022

zapiekanka ziemniaczana z fasolką szparagową w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z zieloną fasolą w powolnej kuchence
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz prostego, ale bardzo satysfakcjonującego przystawki – to jest to. A jak inaczej, gdy do tej zapiekanki oprócz ziemniaków idzie również zielona fasola. Dla odmiany powiem Ci, jak ugotować go w powolnej kuchence. Ale możesz użyć piekarnika.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w plasterki. Ubij jajka ze śmietaną i przyprawami i dodaj tam prawie cały starty ser.

Nasmaruj miskę wolnowaru, ułóż warstwę ziemniaków i wlej trochę polewy. Ułóż fasolę, ponownie ziemniaki, nadzienie - i tak dalej do końca.

Posyp zapiekankę bułką tartą i pozostałym serem.

Gotuj w powolnej kuchence przez 50 minut w trybie pieczenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy