To dobry przepis na filety z makreli, ale możesz też użyć całych tuszy. Chyba że wtedy radzę nie układać ich warstwami w jednej formie, ponieważ mogą być nierównomiernie upieczone. Z filetem nie będzie takiego problemu-ryba jest ogólnie bardzo łatwa do przygotowania. A pomidor nadaje nie tylko smak, ale także piękny odcień.
Składniki
- makrela (filet) – 4-6 sztuk
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Sezam - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj koncentrat pomidorowy, olej i sos sojowy z przyprawami i mielonym czosnkiem.
Przetrzyj filety z makreli tą mieszanką i złóż do formy.
Posyp wszystko sezamem i piecz przez około 30-35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy