Istnieje wiele odmian bułek pita z wędzonym łososiem, ale wszystkie są z natury podobne. Proponuję dodać trochę oryginalności i wypróbować taki wspaniały przepis z pachnącym świeżym rozmarynem i skórką z cytryny.
Składniki
- Pita - 1 arkusz
- łosoś (wędzony) – 150 g
- rozmaryn - 2 gałązki
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sałata - 40 G
- Ser Philadelphia - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz Filadelfię, drobno posiekany rozmaryn, skórkę i pieprz.
Połóż liście sałaty na chlebie pita i posmaruj Filadelfią.
Rozłóż cienkie paski wędzonego łososia, zwiń ciasną bułkę.
Dokręć film i wyślij do lodówki na 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy