sosy 22.06.2023

Sos Alfredo

10 min
4 porcje
Sos Alfredo to prosty i pyszny przepis, jak gotować krok po kroku
Hanna Tor, stock.adobe.com
0

Włosi przygotowują taki dodatek do makaronu, ale czasami polewają nim pieczonego ptaka. Sos Alfredo nadaje potrawie soczystość i wspaniały kremowo-serowy smak. Z oczywistych powodów należy go podawać wyłącznie na gorąco.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj oba rodzaje sera na drobnej tarce.

Szalotki i czosnek obrać, posiekać.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż na złoty kolor.

Dodaj śmietanę, ser i gotuj przez 3-5 minut, często mieszając.

Wyłącz ogrzewanie, dodaj zmielony pieprz i sól.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy