Łosoś i awokado dobrze się łączą, a w połączeniu z chrupiącą bruschettą zapewnią niezapomniane smaki gastronomiczne. Przygotowanie przekąski bruschetta z łososiem i awokado to jedna satysfakcja-szybka, prosta i smaczna!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jako podstawę bruschetty możesz wziąć bagietkę lub ciabattę. Weź dojrzałe awokado i lekko solonego łososia.
Pokrój bagietkę na porcje, wlej oliwę z oliwek na patelnię i opiekaj chleb, aż będzie rumiany i chrupiący. Wyjmij chleb i natrzyj go czosnkiem.
Zrób pastę z awokado. Aby to zrobić, oddziel awokado od pestek i skórki, zmiel na puree i dodaj sok z cytryny, sól i przyprawy do smaku.
Rybę można pokroić w plasterki lub kostkę. Uformuj bruschettę. Połóż chleb, na wierzchu warstwę awokado i trochę ryb. Możesz ozdobić świeżymi ziołami lub plasterkiem cytryny.