przekąski 19.05.2023

Bruschetta z łososiem i awokado

20 min
2 porcje
Bruschetta z łososiem i awokado
0

Łosoś i awokado dobrze się łączą, a w połączeniu z chrupiącą bruschettą zapewnią niezapomniane smaki gastronomiczne. Przygotowanie przekąski bruschetta z łososiem i awokado to jedna satysfakcja-szybka, prosta i smaczna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jako podstawę bruschetty możesz wziąć bagietkę lub ciabattę. Weź dojrzałe awokado i lekko solonego łososia.

Bruschetta z łososiem i awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój bagietkę na porcje, wlej oliwę z oliwek na patelnię i opiekaj chleb, aż będzie rumiany i chrupiący. Wyjmij chleb i natrzyj go czosnkiem.

Bruschetta z łososiem i awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zrób pastę z awokado. Aby to zrobić, oddziel awokado od pestek i skórki, zmiel na puree i dodaj sok z cytryny, sól i przyprawy do smaku.

Bruschetta z łososiem i awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rybę można pokroić w plasterki lub kostkę. Uformuj bruschettę. Połóż chleb, na wierzchu warstwę awokado i trochę ryb. Możesz ozdobić świeżymi ziołami lub plasterkiem cytryny.

Bruschetta z łososiem i awokado: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy