przekąski 13.03.2023

Onigiri z paluszkami krabowymi

50 min
4 porcje
Onigiri z paluszkami krabowymi
0

Jeśli nigdy nie robiłeś azjatyckich potraw, Onigiri z paluszkami krabowymi to dość prosta i niedroga opcja, aby spróbować siebie jako mistrza kuchni japońskiej. Zacznij od tego prostego przepisu, a następnie doskonal swoje umiejętności i eksperymentuj z nowymi dodatkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz w zimnej wodzie, gotuj do miękkości na małym ogniu.

Onigiri z paluszkami krabowymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wymieszaj ocet, sól i cukier. Wlać ryż powstałą mieszanką, pozostawić do namoczenia.

Onigiri z paluszkami krabowymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zetrzyj paluszki krabowe na drobnej tarce, połącz z drobno posiekanym awokado i majonezem.

Onigiri z paluszkami krabowymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Z ryżu uformuj małe tortille, połóż nadzienie, na wierzchu kolejną warstwę ryżu, a następnie uformuj ciasne Trójkąty.

Onigiri z paluszkami krabowymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Pokrój arkusz nori na małe prostokąty i zawiń je na dole każdego Onigiri.

Onigiri z paluszkami krabowymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gotowe Onigiri posyp czarnym sezamem, podawaj z sosem sojowym.

Onigiri z paluszkami krabowymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy