Kawior warzywny można zrobić z prawie wszystkiego – ogranicza cię tylko własna wyobraźnia. Żywym tego przykładem jest domowy kawior z rzepy na zimę. Co więcej, do tego przepisu można użyć innej rzepy, która bardziej Ci się podoba.
Składniki
- rzepa - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- ocet - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj nieobraną rzepę do miękkości, a następnie zetrzyj.
Posiekaj cebulę i czosnek i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj rzepę i smaż przez kolejne 10 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj kawior przez 15 minut i dopraw do smaku.
Ubij kawior blenderem, gotuj przez kolejne 5 minut, wlej ocet i zwiń w sterylny słoik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy