kawior z rzepy na zimę

50 min
2 porcje
Kawior z rzepy na zimę
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Kawior warzywny można zrobić z prawie wszystkiego – ogranicza cię tylko własna wyobraźnia. Żywym tego przykładem jest domowy kawior z rzepy na zimę. Co więcej, do tego przepisu można użyć innej rzepy, która bardziej Ci się podoba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj nieobraną rzepę do miękkości, a następnie zetrzyj.

Posiekaj cebulę i czosnek i smaż na oleju do miękkości.

Dodaj rzepę i smaż przez kolejne 10 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj kawior przez 15 minut i dopraw do smaku.

Ubij kawior blenderem, gotuj przez kolejne 5 minut, wlej ocet i zwiń w sterylny słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy