dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
8 porcji
Gulasz wołowy w powolnej kuchence
0

Czy próbowałeś gotować gulasz wołowy w powolnej kuchence? Cudowna technika upraszcza proces i zawsze mile zaskakuje wynikami. Mięso jest bardzo miękkie. Nawet jeśli nie masz doświadczenia kulinarnego, poradzisz sobie z zadaniem doskonale!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wołowinę opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz cebulę i czosnek, posiekaj.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Nasmaruj dno i boki miski multicookera smalcem. Włącz tryb "smażenie". Dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj cebulę i smaż przez 4-5 minut.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej sos pomidorowy, wyciśnij czosnek przez prasę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Wymieszaj ciepłą wodę z mąką, aby nie było grudek.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Wlej powstałą mieszaninę do miski multicookera, sól i włącz tryb "duszenie"na 40 minut.

Gulasz wołowy w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy