Czy próbowałeś gotować gulasz wołowy w powolnej kuchence? Cudowna technika upraszcza proces i zawsze mile zaskakuje wynikami. Mięso jest bardzo miękkie. Nawet jeśli nie masz doświadczenia kulinarnego, poradzisz sobie z zadaniem doskonale!
Składniki
- wołowina - 1 kg
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- mąka - 3 art.
- sos pomidorowy - 180 ml
- smalec - 3 art.
- sól - do smaku
- woda - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wołowinę opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.
Obierz cebulę i czosnek, posiekaj.
Nasmaruj dno i boki miski multicookera smalcem. Włącz tryb "smażenie". Dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.
Dodaj cebulę i smaż przez 4-5 minut.
Wlej sos pomidorowy, wyciśnij czosnek przez prasę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Wymieszaj ciepłą wodę z mąką, aby nie było grudek.
Wlej powstałą mieszaninę do miski multicookera, sól i włącz tryb "duszenie"na 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy