Słodki i pikantny kurczak teriyaki spodoba się nawet tym, którzy są całkowicie obojętni na kuchnię azjatycką. Na przykład takie nogi można podawać jako danie główne lub przekąskę piwną dla dużej firmy.
Składniki
- udka z kurczaka - 8 sztuk
- sos teriyaki - 120 ml
- ocet ryżowy - 1 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż udka kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron na oliwie z oliwek.
Wymieszaj teriyaki, ocet i olej sezamowy, dodaj zmiażdżony czosnek i posiekane chili i wlej do kurczaka.
Doprowadzić do wrzenia i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy