dania główne 12.11.2022

udka z kurczaka teriyaki na patelni

45 min
4 porcje
Udka z kurczaka teriyaki na patelni
0

Słodki i pikantny kurczak teriyaki spodoba się nawet tym, którzy są całkowicie obojętni na kuchnię azjatycką. Na przykład takie nogi można podawać jako danie główne lub przekąskę piwną dla dużej firmy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż udka kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron na oliwie z oliwek.

Udka z kurczaka teriyaki na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wymieszaj teriyaki, ocet i olej sezamowy, dodaj zmiażdżony czosnek i posiekane chili i wlej do kurczaka.

Udka z kurczaka teriyaki na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Doprowadzić do wrzenia i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.

Udka z kurczaka teriyaki na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy