dania główne 02.02.2022

makrela w kawałkach w piekarniku

40 min
4 porcje
Makrela w kawałkach w piekarniku
0

Makrela nie musi być pieczona w całości. Całkiem możliwe jest zrobienie tego w porcjach, jeśli jest to dla ciebie wygodniejsze. Proces ma kilka niuansów, zwłaszcza jeśli chodzi o Czas gotowania. Omówię to wszystko bardziej szczegółowo w przepisie, więc na pewno odniesiesz sukces!

Składniki

  • makrela - 2 kawałki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sos sojowy - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój makrelę na kawałki średniej wielkości, ale nie zmniejszaj zbyt mocno.

Makrela w kawałkach w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posyp wszystko przyprawami i polej oliwą z oliwek z sosem sojowym.

Makrela w kawałkach w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Włóż rybę do formy i piecz przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.

Makrela w kawałkach w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.

Makrela w kawałkach w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy