Makrela nie musi być pieczona w całości. Całkiem możliwe jest zrobienie tego w porcjach, jeśli jest to dla ciebie wygodniejsze. Proces ma kilka niuansów, zwłaszcza jeśli chodzi o Czas gotowania. Omówię to wszystko bardziej szczegółowo w przepisie, więc na pewno odniesiesz sukces!
Składniki
- makrela - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój makrelę na kawałki średniej wielkości, ale nie zmniejszaj zbyt mocno.
Posyp wszystko przyprawami i polej oliwą z oliwek z sosem sojowym.
Włóż rybę do formy i piecz przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy