Ta opcja przekąski jest stosunkowo nowa. Zainspirowani kucharzami azjatyckimi szefowie kuchni postanowili zrobić bułki do pizzy w formacie charakterystycznym dla sushi. Jeśli chodzi o nadzienie i ciasto, wszystko jest bez zmian.
Składniki
- szynka (plasterki) – 50 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- sos pomidorowy - 120 ml
- ser - 50 g
- ciasto drożdżowe - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser na grubej tarce lub pokrój w cienkie plasterki.
Rozłóż ciasto na stole i rozwałkuj, aby uzyskać prostokątne ciasto.
Posmaruj ciasto sosem pomidorowym i posyp ziołami prowansalskimi.
Ułóż szynkę i posyp tartym serem.
Zwiń bułkę, pokrój na porcje i przełóż na wyłożoną blachę do pieczenia.
Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy