Nie wiesz, co ugotować z królika? Dusić z ziemniakami i suszonymi śliwkami. Danie okaże się satysfakcjonujące, smaczne i niesamowicie aromatyczne. Dodaj świeże warzywa, kiszoną kapustę lub marynowane grzyby i masz idealny lunch.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz królika, osusz i pokrój.
Pokrój marchewki i obraną cebulę.
Opłucz suszone śliwki wrzącą wodą i posiekaj.
Rozpuść masło na patelni, ułóż królika i dobrze zrumień ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.
Dodaj przyprawy, suszone śliwki i śmietanę zmieszaną z wodą. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut na małym ogniu.
Dodaj ziemniaki, sól i gotuj przez kolejne 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy