Rutele wieprzowe w boczku są szczególnie delikatne, choć nieco grubsze niż zwykle. Ale oderwanie się od takiego dania jest po prostu niemożliwe! Radzę, aby te bułki były małe, aby boczek nie miał czasu na przypalenie podczas pieczenia.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- boczek - 4-8 paski
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę cienką warstwą, ubij i pokrój na ćwiartki.
Posyp każdą przyprawą, mielonym czosnkiem i ziołami.
Zwinąć ciasne bułki i zawinąć w 1-2 plasterki boczku, w zależności od jego szerokości.
Umieść wszystko w formie lub na pergaminie i piecz w piekarniku przez 1.5-2 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy