Chcesz DZIŚ ugotować coś bardzo smacznego? Radzę zwrócić uwagę na ten przepis. Nawet wyrafinowani smakosze pokochają stek z tuńczyka na patelni grillowej. Przyprawy w tym przypadku będą zbędne, niech ryba zachowa swój delikatny aromat.
Składniki
- tuńczyk (stek) – 300 g
- olej kukurydziany - 1 art.
- sól morska - do smaku
- rukola - 10 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz stek z tuńczyka i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Natrzyj solą ze wszystkich stron i skrop olejem kukurydzianym.
Umieść stek na rozgrzanej patelni grillowej i smaż przez 4-5 minut na szybkim ogniu.
Delikatnie odwróć na drugą stronę, zmniejsz temperaturę i gotuj przez kolejne 4 minuty pod przykryciem.
Wyłącz ogrzewanie i pozostaw stek pod przykryciem na 3 minuty.
Połóż stek na ciepłym talerzu i dodaj rukolę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy