Czy próbowałeś upiec żeberka w bułce tartej? Nie ma w tym żadnych trudności. Pamiętaj, aby gotować w folii, aby danie było miękkie i soczyste. Na koniec krótko otwórz folię, aby pojawiła się rumiana skórka.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1,5 kg
- bułka tarta - 3 art.
- Zira - 1 łyżeczka
- mielony imbir - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 1,5 łyżeczka
- sól - 1 art.
- pietruszka (do podania) – 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz żeberka wieprzowe, osusz ręcznikami papierowymi i obierz z folii.
Połącz bułkę tartą, zirę, sól, mielony imbir i kolendrę.
Żeberka zwiń w powstałą mieszaninę, zawiń w folię i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Delikatnie otwórz folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.
Ułóż żeberka na desce do serwowania i udekoruj natką pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy