dania główne 22.01.2022

żeberka wieprzowe zapiekane w bułce tartej

1 godz. 20 min.
6 porcji
Żeberka wieprzowe zapiekane w bułce tartej
Lena, stock.adobe.com
0

Czy próbowałeś upiec żeberka w bułce tartej? Nie ma w tym żadnych trudności. Pamiętaj, aby gotować w folii, aby danie było miękkie i soczyste. Na koniec krótko otwórz folię, aby pojawiła się rumiana skórka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żeberka wieprzowe, osusz ręcznikami papierowymi i obierz z folii.

Połącz bułkę tartą, zirę, sól, mielony imbir i kolendrę.

Żeberka zwiń w powstałą mieszaninę, zawiń w folię i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Delikatnie otwórz folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.

Ułóż żeberka na desce do serwowania i udekoruj natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy