marynowana czarna rzodkiewka

25 min
4 porcje
Marynowana czarna rzodkiewka
meteo021, stock.adobe.com
0

Zbiór czarnej rzodkiewki zbiera się przed mrozem. Dojrzałe warzywo jest cenione za wysoką zawartość witamin. Przygotuj marynowaną czarną rzodkiewkę. Otwórz słoik zimą, dodaj trochę oleju i przygotuj niesamowitą zdrową sałatkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz rzodkiewkę i zetrzyj.

Złożyć w wysterylizowane słoiki z przyprawami i startą rzodkiewką.

Zagotuj wodę, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

W małych porcjach wlej wrzącą marynatę do słoików.

Sterylizuj przez 10 minut, dodaj sok z cytryny i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy