półfabrykaty na zimę
29.11.2022
kompot z czerwonej i białej porzeczki w słoikach na zimę
30 min
4 porcje
Oba rodzaje porzeczek, czerwone i białe, są bardzo harmonijnie połączone w półfabrykatach. Na przykład w tak zdrowym i bardzo smacznym kompocie. Przepis jest tak prosty i niedrogi, że możesz nawet nie tracić czasu na usuwanie wszystkich gałązek.
Składniki
- czerwona porzeczka - 300 g
- biała porzeczka - 300 g
- cukier - 250 g
- woda - 2.5 L
- kwas cytrynowy - 0.25 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj porzeczki i wyślij do sterylnego słoika bezpośrednio z gałązkami.
Przykryj jagodę cukrem i kwasem cytrynowym.
Wlej wrzącą wodę i natychmiast zwiń kompot.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy