galaretka z czerwonej jarzębiny

45 min
2 porcje
Galaretka z czerwonej jarzębiny
severga, stock.adobe.com
0

Pomimo faktu, że czerwona jarzębina jest dość powszechną jagodą, niewiele osób wie, że robi również doskonałe półfabrykaty. Tym razem powiem Ci, jak zrobić wspaniały dżem galaretkowy. Słodki, aromatyczny, z lekkim cierpkim finiszem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij jarzębinę do zamrażarki na jeden dzień, aby nie była gorzka.

Napełnij wodą i gotuj przez 20 minut na dużym ogniu.

Wrzuć do durszlaka, posiekaj blenderem i zmielić przez sito. Następnie dodaj cukier z wanilią.

Doprowadzić obrabiany przedmiot do wrzenia, gotować przez kolejne 15 minut i zwinąć gęsty dżem galaretkowy w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy