korniszony z wiśniami na zimę

40 min
1 porcja
Korniszony z wiśniami na zimę
Seroma72, stock.adobe.com
0

Od kilku lat chętnie konserwuję korniszony z wiśniami na zimę. Ten przepis pozwala zachować smak i aromat lata przez wiele miesięcy. Soczyste korniszony w połączeniu z słodko-kwaśnymi wiśniami z pewnością przypadną do gustu wszystkim Twoim domownikom i gościom.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Włóż wszystkie warzywa i przyprawy z dodatkami do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie, wlej z powrotem i pozostaw na kolejne 10 minut.

Odcedź ponownie, dodaj cukier, sól i ocet i zagotuj.

Wlej marynatę do słoika i zwiń korniszony z wiśniami.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy