marynowane buraki do barszczu na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynowane buraki do barszczu na zimę w słoikach
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić półfabrykaty do zup, a zwłaszcza do barszczu. Z jednej strony jest to produkt całkowicie domowy. Z drugiej strony-pełnoprawny gotowy półprodukt, który jest bardzo wygodny w użyciu. Dzisiaj powiem Ci, jak marynować buraki w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz buraki w folii w piekarniku przez około 45-50 minut w temperaturze 200 stopni.

Obierz i pokrój w paski lub zetrzyj.

Włóż buraki do wysterylizowanych słoików i wlej łyżkę octu.

Zagotuj wodę z przyprawami, gotuj marynatę przez 5 minut i zalej buraki.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy