kompot na zimę z plasterków brzoskwiń

30 min
4 porcje
Kompot na zimę z brzoskwiń w plasterkach
Anthonycz, stock.adobe.com
0

Ktoś zwija kompot z całych brzoskwiń, ale ja wolę pokroić je w kliny. Tak, przygotowanie zajmie trochę więcej czasu. Ale z drugiej strony takie plasterki łatwiej i chętniej nadają napojowi swój smak. Spróbuj raz – a sam poczujesz różnicę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój brzoskwinie w kliny i włóż do sterylnych słoików. Dodaj laskę cynamonu.

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą, odstaw na 10 minut pod przykryciem i odcedź.

Ponownie zagotuj tę wodę, dodaj cukier, ponownie zalej brzoskwinie i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy