Dzisiaj chcę podzielić się z wami wyjątkowym przepisem na ostrą paprykę z miodem na zimę. To połączenie ostrości i słodyczy stanie się nie tylko niezapomnianym doświadczeniem smakowym, ale także źródłem składników odżywczych na cały sezon. A przekąska wygląda świetnie na stole.
Składniki
- ostra czerwona papryka - 250 g
- ocet jabłkowy - 250 ml
- miód - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz paprykę i posiekaj losowo. Możesz zostawić całość.
Włóż go do wysterylizowanego słoika.
Wymieszaj ocet i miód, aż miód się rozpuści.
Wlej paprykę, zamknij słoik i pozostaw na noc na stole.
Uzupełnij marynatę, ponownie zamknij słoik i przechowuj przedmiot w zimnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy