pikantna adjika z pomidorów, papryki i jabłek na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pikantna adjika z pomidorów, papryki i jabłek na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Adjika to wspaniałe połączenie pikantności i smaku, idealne do każdego posiłku. Można go dodać do mięsa i warzyw lub użyć zamiast sosu. Tym razem proponuję przygotować pikantną adżikę z pomidorów, papryki i jabłek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa, owoce, czosnek i ostrą paprykę.

Przełóż przez maszynę do mięsa i dodaj cukier, sól i masło.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około godzinę na minimalnym ogniu.

Dodaj ocet i przyprawy i gotuj Adjikę przez kolejne 5-7 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy