dżem figowy z migdałami

45 min
4 porcje
Dżem figowy z migdałami
Christian Jung, stock.adobe.com
0

Osoba, która wpadła na pomysł dodawania orzechów do dżemu, była zdecydowanie genialna. A ten dżem figowy z migdałami jest tego doskonałym dowodem. Tak smaczne, że po pierwszej łyżce po prostu nie można się zatrzymać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój lub posiekaj figi w dowolny dogodny sposób - grubo lub przez maszynę do mięsa.

Dodaj wodę, zmiażdżoną w blenderze cytrynę i cukier.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 20 minut.

Dodaj posiekane migdały i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy