Aby kotlety z kurczaka miały schludny, piękny kształt, uformuj je lekko wilgotnymi rękami. A wcześniej dobrze ubij mięso mielone, aby stało się bardziej lepkie. Do panierowania proponuję wziąć bardzo małe krakersy lub semolinę.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- chleb - 100 g
- ser - 50 g
- bułka tarta - 5 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- śmietana - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w śmietanie. Przełóż go przez maszynę do mięsa z filetem z kurczaka i cebulą.
Dodaj starty ser, przyprawy i jajko. Dokładnie zagnieść mięso mielone.
Mokrymi rękami uformuj placki, zwiń bułkę tartą i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Połóż na pergaminie i wyślij kotlety na 15 minut do piekarnika w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy