dania główne 06.04.2022

panierowane kotlety z kurczaka

30 min
4 porcje
Kotlety z kurczaka w panierce
Victoria, stock.adobe.com
0

Aby kotlety z kurczaka miały schludny, piękny kształt, uformuj je lekko wilgotnymi rękami. A wcześniej dobrze ubij mięso mielone, aby stało się bardziej lepkie. Do panierowania proponuję wziąć bardzo małe krakersy lub semolinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz chleb w śmietanie. Przełóż go przez maszynę do mięsa z filetem z kurczaka i cebulą.

Dodaj starty ser, przyprawy i jajko. Dokładnie zagnieść mięso mielone.

Mokrymi rękami uformuj placki, zwiń bułkę tartą i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.

Połóż na pergaminie i wyślij kotlety na 15 minut do piekarnika w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy