Zróbmy dziś razem pyszne ziemniaki w stylu wiejskim. Aby uczynić go jeszcze bardziej smacznym i chrupiącym, obtocz każdy kawałek warzywa w bułce tartej i przyprawach. Możesz podawać to danie z mięsem, rybą i sałatką warzywną.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- bułka tarta - 3 art.
- tymianek (mielony) – do smaku
- Curry - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dokładnie opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.
Pokrój ziemniaki na małe kawałki, dodaj oliwę z oliwek, sól i wymieszaj.
W osobnej misce połącz bułkę tartą, curry i tymianek.
Zwiń każdy kawałek ziemniaka w przygotowanej mieszance ze wszystkich stron.
Ułóż ziemniaki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy