Ten przepis sprawia, że zapiekanka jest po prostu pyszna! Lekko solony łosoś, delikatne brokuły i aromatyczny ser tworzą zaskakująco smaczne połączenie. Raczej ugotuj to cudowne danie i spróbuj!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Brokuły opłucz, podziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie do 4-5 minut.
Wrzuć brokuły do durszlaka i pozostaw do ostygnięcia.
Lekko solony łosoś pokroić w cienkie plasterki.
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Ubij jajka ze śmietaną, solą i mielonym pieprzem.
Dodaj śmietanę, twardy ser i dobrze wymieszaj.
W wysmarowanej formie ułóż warstwy brokułów i ryb. Możesz je zmieniać dwa, trzy razy lub tak, jak chcesz.
Wlej mieszankę jajeczno-serową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Schłodzić gotową zapiekankę, pokroić, ułożyć na talerzu i podawać z gałązką rozmarynu.